Wagner Automotiv dobitnik certifikata bonitetne pouzdanosti

U sklopu LRC-ovog projekta Bonitetne certifikacije preduzeća u Bosni i Hercegovini , naša firma Wagner Automotiv je u skladu sa ostvarenim rezultatima izdvojena kao natprosječna firma, odnosno svrstana je u sami vrh bonitetno pouzdanih partenera.

U 2016. godini LRC d.o.o. je na Bussines Leadership konferenciji u Sarajevu započeo izdavanje Certifikata Bonitetne pouzdanosti privrednim subjektima, za koje se na osnovu stručne analize finansijskih izvještaja i ostalih ekonomskih pokazatelja može procijeniti visok stepen vjerovatnoće da se radi o finansijski pouzdanim partnerima.

Ukupna ocjena finansijskog statusa kompanije je urađena na osnovu dinamičkih i statičkih pokazatelja, tj. ocjene pokazatellja o finasijskoj poziciji i finansijskom rezultatu.

Za samu ocjenu korišteno je osam različitih pokazatelja koji se izračunavaju na osnovu vrijednosti stavki iz godišnjeg finasijskog izvještaja – bilansa stanja i bilansa uspjeha. Neki od pokaztelja su su standardni pokazatelji npr. tekući i ubrzani pokazateljite ROA i ROE, dok su neki specifični i izvedeni te obuhvataju više stavki finansijskih izvještaja.